Gas

Markeringsband för gasnät möjliggör en lätt och säker lokalisering, genom tillämpning av en stålinsats, precis som vid band för telekommunikationsnät. Tack vare bandets klargula, uttrycksfulla färgen kan man vara säker på att det kommer att märkas och gasledningen inte kommer att skadas när grävskopan gräver bandet fram ur jorden. För att garantera säkerheten är bandet perforerat längs hela längden, vilket förebygger ansamling av vätska och gas. Både band för märkning av gasnät och kommunikationsnät har ett tryck över hela sin längd, vilket underlättar en snabb identifiering av typen av nätet. Märkningssystemet enligt standarden ZN-G-3001:2001 innehåller användning av en uppsättning med två band:

– Varningsband

– Markeringsband (med insats av syrafast stål)

Tabell över tillgängliga band:

Beskrivning av bandet Utseende Index Bredd Tryck
gult, slätt med tryck IMG_0064 TO-Gn/20 20 cm “GAS”
TO-Gn/30 30 cm “GAS”
TO-Gn/40 40 cm “GAS”
gult, perforerat med stålinsats 3 TOL-G1/20 20 cm
TOL-G1/30 30 cm
TOL-G1/40 40 cm
gult, med tryck, med stålinsats IMG_1808 TOL-Gn1/20 20 cm “GAS”
TOL-Gn1/30 30 cm “GAS”
TOL-Gn1/40 40 cm “GAS”
gult, slätt med stålinsats IMG_1791 TOL-6/z 6 cm
markeringskabel DY 1,5 och 2,5mm przewod-instalacyjny

 

Schema över uppbyggnad och lokalisering av gasnät:

 

 

IMG_1822 Banddetaljer

Färg: Gul
Tryck: “Gas”
Bredd: 6-40cm
Stålinsats: Ja
Fråga om produkt eller prissättning.

 

MÄRKNINGS- OCH MÄTSTOLPAR

GAZ kopiaMärknings- och mätstolpar används för att markera var underjordiska installationer går och för att montera inne i dem kontrollanordningar övervakande de ovannämnda installationerna. De är tillverkade av polyeten med hög densitet (HDPE) och ett runt tvärsnitt. De består av en kropp med en diameter på 140 [mm] försedd med ett universellt stöd för montering av olika slags anordningar, en kåpa med en diameter på 160 [mm] som låses med ett lås samt en bas av plast med korsstavar. Alla ståldelar är skyddade mot korrosion genom galvanisering. I kåpan finns det hål som garanterar ventilation av kammare där kabeländor fästs. Kåpan är försedd med ett löstagbart aluminiumhölje, målat i valfri färg med polyesterpulverfärg. Lösningen på basen av plast gör det möjligt att utan problem föra in kablar eller band och att sätta stolpen lätt och stabilt i marken.

 

MÄRKNINGSSTOLPAR

Märkningsstolpar används för att markera var underjordiska installationer går med hjälp av märkskyltar/märketiketter. De kan monteras på kritiska punkter i nätet och tjäna till att ge informationen om rutten. Märkningsstolpen är tillverkad av PVC/PE som kännetecknas av mycket hög hållfasthet med PMMA beläggning resistent mot UV-strålning och kritning. Stolpen har en lämplig jordankare som stabiliserar den och skyddar stolpen mot utdragning.

 

Ladda ner: